Voor de gemeente Coevorden heb ik ruim een jaar gewerkt aan versterking van de binnenstad. Hoewel we het niet altijd eens waren, was het een inspirerende klus met veel vrijheid om zaken te verkennen en te experimenteren. De klant ging mee op veldwerk en kwam met nieuwe inzichten weer thuis. Ina & collega’s: bedankt voor het avontuur.
Ina Dobben, Projectleider binnenstad/beleidsadviseur economische zaken, March 8, 2019, Ina was a client of Jan Willem’s
“Jan Willem heeft bij de Gemeente Coevorden als “buitenboordmotor” het project Weeshuisweide van de grond getrokken. De rol van “buitenboordmotor” is Jan Willem op zijn lijf geschreven. Met veel enthousiasme, energie en creativiteit heeft hij een verkenning gedaan naar initiatiefnemers en heeft hij ideeën gedaan om deze mooie plek midden in Coevorden aantrekkelijk te maken en voor initiatiefnemers rendabel. Op basis van zijn geschreven inspiratiedocument en verkenning is het besluit genomen om daadwerkelijk over te gaan tot ruimtelijke ontwikkeling. Jan Willem weet mensen te enthousiasmeren, in de juiste stand te zetten en de vraag over te brengen. Ook zijn kennis van organisatieontwikkeling heeft veel bijgedragen aan het project Weeshuisweide. Het was een genot om met Jan Willem te werken volgens de methode Leren door te Doen. Het woord experimenteren is wat mij betreft het woord van het jaar Jan Willem. Bedankt”.
Een buitengewoon leuke klus was in korte tijd een bij bestuur en directie gedragen wensbeeld voor het Stedelijk Museum Coevorden ontwikkelen. Wat doet dat museum veel met weinig! De samenwerking verliep snel, professioneel en effectief. Smaakt wat mij betreft naar meer. Wie weet ontwerpen en begeleiden van een internationale samenwerking / subsidieaanvraag met andere musea en theaters? Interactief met inwoners? Zeker in het jaar 2022, wanneer Coevorden culturele gemeente van Drenthe is en het rampjaar 1672 speciale aandacht vraagt? Ik heb ooit in Schotland een project gedaan met 40 kleinschalige participatieprojecten. Zoiets denk ik dan aan.
Stefanie Horneman-Ottens, Directeur/conservator bij Stedelijk Museum Coevorden, March 13, 2019, Jan Willem was a client of Stefanie’s
“Jan Willem Wolff heeft voor het Stedelijk Museum Coevorden een Wensbeeld over ons museum geschreven. In aanloop naar de uitwerking van dit document heeft Jan Willem diverse gesprekken met de directie en het bestuur gehad. Dit waren o.a. brainstormsessie die inhoudelijk zeer waardevol waren. Het is erg knap hoe Jan Willem de verschillende gedachtes en meningen kort en duidelijk op papier heeft weten te krijgen. Daarnaast was zijn enthousiasme onmisbaar en aanstekelijk. Jan Willem is iemand die zich oprecht betrokken voelt, open staat voor suggesties en meedenkt. Jan Willem ziet geen problemen, maar alleen oplossingen. Kortom, ik was zeer tevreden over zijn inzet en samenwerking en ben er van overtuigd dat er met zijn steun een goede basis voor de verdere toekomst van ons museum is gelegd”.
Heel speciaal was de klus voor en met Economic Board Groningen. Eigenlijk kon die niet, maar de opdrachtgever en ik hebben het toch samen gerealiseerd. In een soort pressure-cooker. Lees maar:
Margreet Bennink, Directeur/eigenaar BENNINK Marketing & Communicatie, August 13, 2019, Margreet was a client of Jan Willem’s
“In mijn vak is de klik die je met iemand hebt belangrijk voor het samen bereiken van je doel. Het leuke van mijn vak is dat je soms met bijzondere mensen een project kunt gaan doen. Jan Willem Wolff is zo’n bijzonder mens. Jan Willem is creatief, nieuwsgierig, heeft een ongelofelijke hoeveelheid kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen en heeft een lenige en snelwerkende geest. Daarnaast is hij een harde werker en doorzetter, overziet hij het speelveld en de materie in no time en hij is ook nog ‘es een fijn mens. Jan Willem heeft voor de Economic Board Groningen een uitdagende klus gedaan: in een tijdbestek van een paar weken – in samenwerking met de betrokken ambtenaren en programmamanagers ven de Economic Board Groningen – een Economische Agenda voor de gemeenten in het aardbevingsgebied in Groningen gemaakt. Het proces was organisch en niet vooraf helemaal dichtgetimmerd, wel het resultaat. En het resultaat telt immers. Na een inspirerende workshop, een aantal bijeenkomsten en gesprekken en het doornemen van een flinke stapel bestaande rapporten en documenten was de Economische Agenda een feit. Een waar kunstwerkje waar de gemeenten de volgende stap mee kunnen zetten. Blij met het resultaat. Heel erg bedankt!”.